Hvad er kærlighed. Hvad er kærlighed 2019-02-10

Hvad er kærlighed Rating: 6,5/10 559 reviews

Hvad kan videnskaben fortælle os om kærlighed?

hvad er kærlighed

De, der føler, de ofte vælger forkert, vælger ikke nødvendigvis forkert, de gør bare ikke den indsats, der skal til for at få et parforhold til at lykkes. Din kæreste er stadig interessant, klog, sexet osv. Måske en form for respekt. Det er er der ikke ret mange, der har lyst til, end ikke i forhold til den nærmeste familie. Det er ikke en straf.

Next

Platonisk kærlighed: Hvad er det?

hvad er kærlighed

Jeg kommer altid tilbage til, at parforholdet kan blive meget bedre, hvis vi er positive, anerkendende og tålmodige. Det er en følelse, jeg har lige nu og giver til dig. Er man omklamrende anlagt, er det typisk, fordi forældrene sjældent var der i barndommen. De går i parterapi, fordi forholdet egentligt fungerer fint: Der er masser af sympati og venskabelig kærlighed i forholdet, selvom de ikke kan mærke den samme kærlighed, som i begyndelsen af forholdet. Alle parforhold har sine op- og nedture. Uanset hvilken slags kærlighed vi snakker om, er de involverede følelser altid meget stærke.

Next

Parforhold

hvad er kærlighed

Det kan være, at han har hængt dine billeder op på væggen. Kampen for er også en kamp for lysterne og for at tage begæret alvorligt. Lige så vigtig er imidlertid ekstasen, den intenst sødmefyldte oplevelse som forelskelsen er ophav til, den grænsesprængende lidenskab. Udgivet i Forfatter Kategorier Tags , , Kærlighed er et vigtigt område, som vi som mennesker først rigtigt forstår når vi elsker os selv 100%, og ikke har behovet for kærlighed fra andre. Den smukke side af den kommer nemlig ikke fra os selv.

Next

Platonisk kærlighed: Hvad er det?

hvad er kærlighed

Sjælen er vores mulige kontakt med den uselviske del af os selv, og i øvrigt vejen ind mod det guddommelige, som er kærlighedens kilde. Kort sagt bliver du forelsket i en person, som du udvikler dig af at være sammen med. Når jeg siger, jeg elsker dig, gælder det også for lige nu. Kærlighed er heller ikke den tilstand af harmoni, idyl eller lykke, som den ofte skildres som. Den lidenskabelige fysiske kærlighed er der mange par, der har svært ved at holde fast på. Og så længe vi identificerer os med vores behov, er forståelsen også en integreret del af hele vores livsforståelse.

Next

Kærlighed

hvad er kærlighed

Indholdet i denne publikation er udelukkende skrevet til informative formål. Det betyder ikke, at du og din partner skal være kunstige og gøre ting I normalt ikke gør. Spiralen har såret os begge hver især… skabt en afstand, der gør vi ikke her og nu kan finde en fælles vej. Hvilket betyder, at det højeste niveau af dette er en ren, lidenskabelig og uselvisk oplevelse af selveste skønhedens essens. Der findes tre typer af kærlighed, som ofte forveksles, forklarer Thomas Nielsen.

Next

Platonisk kærlighed: Hvad er det?

hvad er kærlighed

Hvor skal du spise frokost? Hvis der ikke bliver ryddet op i de misforståelser og fejltagelser, der sårer og skuffer i et parforhold, vil hver eneste af disse oplevelser ligge som en dæmper, der holder lidenskaben nede. Hvor giver det meget mening, men samtidig også refleksion over nogle af de oplevelser jeg har haft. Her er ikke tale om at kende hinanden eller om gensidig udveksling af noget som helst. Det kan sagtens sammenlignes med to celler, der smelter sammen til en, som mødes, når begge de to involverede siger ja. Så kan jeg gå fra at have en naturlig modvilje mod nogen til at have ægte kærlighed til dem. Det oplevede jeg i perioder med min sidste kæreste. Hvilken slags toiletpapir vil du tørre dig selv med? Den absolutte selvstændighed er, som Bernard Shaw siger, en middelklassefordom.


Next

Psykoterapeut Gunna Hesselbjerg. Psykoterapi Helsingør, Frederiksberg, København. Artikel: Hvad er kærlighed

hvad er kærlighed

Succes afhænger af hårdt arbejde. Jeg tror vi lærer rigtig meget om hvad kærlighed er, af vores forældre. Jeg har oplevet det flere mange. De står for den kropslige, erotiske, æstetiske og følelsesmæssige erfaring af verden. I Platons Symposion får man mange forskellige bud på, hvad eros egentlig er for noget. Derfor er sex, erotik og sensualitet gode måder at give den romantiske kærlighed et boost.

Next

Hvad er næstekærlighed?

hvad er kærlighed

Det er også en rigtigt god idé, hvis du kender dit eget. Kvinderne - helt fraværende i den antikke Eros-tradition - kom nu i centrum. En forelskelse kan vare fra nogle få uger op til et par år. Derfor vil den du er forelsket i ofte inspirere dig og få det bedste frem i dig. Vigtigt: Det er ikke nok, I elsker hinanden Selvom din kærlighed er betingelsesløs, har du stadig betingelser for at være i parforholdet! I et harmonisk parforhold vil man være enige om kerneværdier, have et godt sexliv, komplementere hinanden på vigtige områder osv. Kærlighed er at møde i hengivenhed. Når din kæreste fortæller dig alt det, du gerne vil høre — du har nået livets klimaks.


Next