Wende snijders toon hermans. WENDE 2019-02-27

Wende snijders toon hermans Rating: 8,8/10 1224 reviews

Wende zingt Toon Hermans in DWDD

wende snijders toon hermans

Het vreemde is dat er vanaf 1983 een lange stilte heeft plaatsgevonden, waarbij nederlandse muziek niet of nauwelijks meer in mijn huis te horen viel. For years and years, she tried to hide the whiskey on her breath. Maak je buik zacht, adem uit lief. Het leidde ertoe dat ik gericht begon te zoeken naar mooie Nederlandse liederen, zoals een songcatcher dat nou eenmaal doet. Zo vond ik uiteindelijk ook dit prachtige liefdeslied van Toon Hermans 1916-2000. De songwriter zelf zingt het hier in een prachtige unplugged versie met strijkers. Maar ze verrast me totaal met dit 50er jaren swing nummer van de soundtrack van de succesvolle film Ted.

Next

Als de liefde niet bestond

wende snijders toon hermans

Maar het was pas na 2000 dat de terugkeer zich werkelijk doorzette, met muziek van een nieuwe generatie zangers, die via via ineens in mijn leven verschenen: Theo Nijland, Zijlstra en Gerard van Maasakkers. Bij de voorloper van : Johannes de Doper. Onze kleren zijn nieuw, onherkenbaar voor elkaar. Geen dichter zou meer dichten, als de liefde niet bestond. Tijdens het Toon Hermans Gala 2006 werd het gezongen door een vrouw die inmiddels is uitgegroeid tot één van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment: Wende Snijders.


Next

Wende zingt Toon Hermans in DWDD

wende snijders toon hermans

Dat is zijn grootste wens. En treurig heel gelukkig, de schemering daalt vlug, Amsterdam. Jarenlang heb ik ook zelf aan cabaret gedaan en veel nederlandstalige liederen gezongen. Ergens in jouw hart, woont iemand die ik liefheb. En ik denk over je na, Amsterdam. Liesbeth List — Ik denk over je na Amsterdam 2013 : Ik ben altijd een groot fan geweest van Ramses Shaffy, maar Liesbeth List kon me nooit zo bekoren. Maak de weg vlak, haal alle bergen en dalen weg.

Next

Wende zingt Toon Hermans in DWDD

wende snijders toon hermans

Je hoeft niets meer te vragen. But he never could get drunk enough to get her off his mind, until the night. Steeds als ik het hoor zingen door de beste zangeres van Nederland, raakt het me weer heel diep. Noorwegen Inger Marie Gundersen — 2006 : In dit jazzy lied hoor je hoe je met een beperkte stem een bekend lied totaal naar je hand kunt zetten en de luisteraar mee kunt nemen op een avontuur. En eenzaamheid bij twee partijen. Als vierjarige, logerend bij mijn tante, bracht ik een zomer door in Zandvoort, driewielend met de buurjongen, die de zoon van Toon bleek te zijn. Meeslepend en prachtig meerstemmig gezongen door de beste Engelse folkzangeres en haar begeleiders.

Next

Wende Snijders « The Songcatcher

wende snijders toon hermans

Sting — 2013 : Sting is terug met het prachtige album The Last Ship, met folksongs over de invloed van de scheepsbouw op zijn jeugd in Newcastle. Ook Toon heeft van jongs af aan een plek gehad in mijn leven. Geen idee waar dat door kwam. Elk geluid een valse snaar. Wat me aansprak in de songs die ik dit jaar voor het eerst hoorde was samenzang. Het was een mooi muzikaal jaar voor de Songcatcher.

Next

Wende zingt Toon Hermans in DWDD

wende snijders toon hermans

Adem uit Je ogen schieten door de ruimte. Haar prachtige uitvoering van dit lied van Ramses uit 1971 verraste me dan ook compleet. De schitterende tekst schreef ze zelf. Let vooral op de opbouw van dit prachtige lied. En de zeewind maakt me koud. Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond, zullen ze stilstaan de rivieren.

Next

Wende zingt Toon Hermans in DWDD

wende snijders toon hermans

» » Als de liefde niet bestond Gisteren zong Wende Snijders in De Wereld Draait Door een schitterend liedje van Toon Hermans. Hoe vaker ik luister hoe beter het wordt. Nobody knew how much she blamed herself. En als de band met elkaar goed is. De wind zou niet meer ademhalen, als de liefde niet bestond. Zoals we dat in vriendschappen, gezinnen, relaties en huwelijk ook kennen. Van mij weet je nu alles.

Next

Als de liefde niet bestond

wende snijders toon hermans

Kom leg je hoofd hier in mijn handen, tot je niet meer denken wil. Dat vraagt om lef, doorzettingsvermogen en vertrouwen. Er is geen liefde zonder jou. Gisteren zong Wende een prachtige versie van het nummer 'Als de liefde niet bestond' van Toon Hermans in het programma De wereld draait door. Ze trekken elkaar aan, ze stoten elkaar af. Ze wordt hier begeleid door het Metropole Orkest. Het vormgeven aan deze omgekeerde wereld, namelijk een bestaande compositie gebruiken als basis voor een compleet nieuw lied, vind ik weergaloos knap en buitengewoon muzikaal.

Next